Digitale veiligheid begint bij U zorg dat je voorbereid bent

Veiligheid

ze komen niet langs de voordeur

Wat is digitale veiligheid ?

Internetcriminelen proberen op verschillende manieren op uw apparaten binnen te geraken en ze komen niet langs de voordeur. Cybercriminelen kunnen kwaadaardige applicaties op de computer, tablet of telefoon installeren via bijlagen en links in mails, apps, sms of websites. Digitale veiligheid begint bij uzelf daarom zorg dat U voorbereid bent op wat kan komen of gebeuren.

Veilige apparaten

Een inlogcode, vingerafdruk of een andere methode om Uw toestel te beveiligen is zeker niet overbodig. Houd Uw apparaat up to date met regelmatig updates voor besturingssysteem, modem/router en virusscanner laat de antivirus software altijd actief. Maak een backup van wat U dierbaar is en doe dit best in een cloud opslag of op een extern medium dat U loskoppelt van uw computer.

Veilig online

Gebruik sterke wachtwoorden voor Uw online accounts, een goede wachtwoordmanager kan hier zeker helpen. Voor de hoofd accounts zoals van Google of Microsoft en Uw paswoordbeheer gebruikt U best authenticatie in twee stappen natuurlijk mag het voor andere ook. Via deze laatste wordt U op de hoogte gebracht via sms of mail wanneer iemand inlogt met Uw account op een apparaat dat niet tot de eigen apparatengroep behoort en kan U deze onmiddellijk blokkeren. Geef nooit Uw persoonlijke gegevens via mail of op onveilige websites zoals inloggegevens, paswoorden codes of andere privé info.

Internet veilig

Vermijd het klikken op links in mails, chatprogramma's of sociale netwerken, behalve als je zeker weet dat U de afzender kent of het een vertrouwde veilige website is. Houd bij het surfen in de gaten of er een gesloten slotje en https voor het internet adres staat dan heeft U een beveiligde verbinding, zeker bij betalen is dit belangrijk. Alles wat je online schrijft of post blijft online daarom zet nooit persoonlijke gegevens online zoals je adres, telefoonnummers hoe minder info hoe beter. 

Apps Veiligheid

Lastpass
Lastpass
ProtonMail
ProtonMail

Categorie Veiligheid

Andere Categorieën

Beeldbewerking
Communicatie
Gereedschap
Muziek
Opslag
Productief
Website
Gmail Google
Met accounts van Google, Microsoft en paswoorden gebruikt U best authenticatie in twee stappen als extra bescherming voor onrechtmatig gebruik account.